GLASBENI ABONMA 2022/23

BIG BAND ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE IN MAJA KEUC AMAYA

oktober 2022

Dirigent: Rudolf Gas

Solistka: Maja Keuc Amaya

Majo Keuc Amayo poslušalci poznajo po njenem soulovskem glasu in izrazitem odrskem nastopu. Na največjem glasbenem festivalu v Evropi –  Eurovision Song Contest –  je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev. Maja je svoje glasbeno znanje pilila na konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko, ter izpopolnjevala na Royal Academy of Music v Stockholmu. Sodeluje z nekaterimi najbolj uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in pisci besedil.

Big Band Orkestra Slovenske vojske sestavljajo izvrstni instrumentalni solisti, ki sooblikujejo vrhunski ansambel. Zasedbo odlikujejo obvladovanje različnih slogov, kompakten zvok, entuziazem in predanost glasbi. Veliko skladb, ki jih izvaja, je avtorsko ali aranžersko delo mojstra Jožeta Privška. Ob tem bogatem opusu ansambel izvaja tudi skladbe in priredbe sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev slogov funk, soul, latinski jazz in fusion.

Big Band Orkestra Slovenske vojske se bo z Majo Keuc Amayo na koncertu v Gledališču Park glasbeno sprehodil od prelepih priredb slovenskih ljudskih pesmi in najlepših Sinatrovih standardov do večnih soulovskih skladb Arethe Franklin.

 

VEČER ARGENTINSKE GLASBE

november 2022

Nastopajoči: Marko Hatlak – harmonika in FUNtango (Marko Črnčec – klavir, Benjamin Ziervogel – violina, Luka Gaiser – kontrabas).

Solista: Bernarda Fink (mezzosopran) in Carlos Fink (basbariton).

Z izjemno zasedbo MARKO HATLAK & FUNtango ter solistoma BERNARDO FINK in MARCOSOM FINKOM iz Argentine bomo v Gledališču Park zaznamovali 100. obletnico rojstva velikega revolucionarja in enega najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskega skladatelja ASTORJA PIAZZOLLE. Njegov, kot ga je sam poimenoval, NOVI TANGO je obšel svet in za vedno spremenil pojmovanje tanga, kjer je plesišča zamenjal za najimenitnejše koncertne odre po vsem svetu. Njegova zmes klasične glasbe, jazza in kompozicije 20. stoletja se je na široko odprla novim idejam in nepredvidljivosti, ki se v grobem kaže v izmenjevanju hitrih in počasnih tempov ter izredne dinamike, od nežnih do kričečih in brezkompromisno temperamentnih "momentov".

Bernarda in Marcos Fink nastopata na največjih svetovnih odrih, sta izjemna solista, rojena slovenskim staršem v Buenos Airesu (Argentina). Leta 2013 sta prejela nagrado Prešernovega sklada, letos pa državno odlikovanje, srebrni red za zasluge za dosežke na glasbenem področju.

Diskografija Bernarde Fink je bila med drugim nagrajena z nagradama grammy in diapason dʼor.

 

MI2 AKUSTIČNO

februar 2023

Zasedba: Tone Kregar - Tonč (glas), Jernej Dirnbek - Dimek (glas, kitara), Egon Herman - Srajca (kitara), Robert Novak - Flik (basovska kitara), Igor Orač - Mali (bobni), Davor Klarič (klaviature).

Legendarni Mi2 bodo na odru Gledališča Park tokrat nastopili v akustični verziji, s katero nastopajo po intimnejših dvoranskih koncertnih prizoriščih. Koncert ob že skoraj ponarodelih uspešnicah sestavljajo tudi redko izvajane skladbe, ki jih lahko slišimo samo v tovrstni izvedbi, zato bodo na svoj račun prišli predvsem glasbeni sladokusci oziroma pravi ljubitelji njihove glasbe. Akustični koncerti skupine Mi2 pa nikoli niso samo koncerti. Prepletanje glasbe in iskrivih dovtipov obiskovalcev nikoli ne pustijo ravnodušnih in skorajda ni koncerta, ki ga ne bi vsa dvorana sklenila bučno prepevajoč stoje.

1 na 1: PREDIN IN MEF

marec 2023

Nastopajoča: Zoran Predin, Drago Mislej – Mef.

Pod zastavo glasbenih dialogov 1na1 se bosta na odru Gledališča Park srečala dva legendarna glasbenika, Ježkova nagrajenca, iskriva pesnika in velika prijatelja, vedno lačni Zoran Predin in Drago Mislej - Mef, katerega opus se bere kot zbirka največjih primorskih popularnih hitov vseh časov: Pogum, Tina, Anita ni nikoli, Črta, Ti si se bal, Lahko noč Piran, Poišči me (Ne bom ti pravil), Veter z juga, Kar je res je res ... Od konca sedemdesetih, ko sta stopila na slovensko glasbeno sceno, se je v njunih opusih nabralo mnogo brezčasnih uspešnic, v njunih spominih pa vsaj toliko zanimivih in humornih anekdot. Čeprav oba raje gledata naprej, bo spominom in glasbi zagotovo lepo prisluhniti. Manjkali ne bodo niti Mentol bombon, Gate na glavo in Zarjavele trobente.