57. SPOMINSKI TEK

Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota je v ponedeljek, 17. oktobra, organiziral že 57. Spominski tek Mestne občine Murska Sobota. V vseh kategorijah se je letošnjega 57. Spominskega teka udeležilo približno 300 tekačev, ki jih spremljalo več kot 500 gledalcev.

Tekači so se 15.30 uri zbrali na lokaciji Drevoreda Martina Lutra v Murski Soboti. Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete v ekipah s po tremi tekmovalci.

Dolžina kroga na progi okoli spomenika na Trgu zmage je  merila  340 metrov.

Članice in člani (občanke in občani) so se medtem podali na 4 (ž) oz. 5 (m) kilometrsko progo, ki jih je vodila po mestnem parku v Murski Soboti.

Prve tri uvrščene ekipe v štafetnem teku so ob medaljah prejele tudi praktično nagrado, prav tako prvi trije uvrščeni člani in članice.

Med deklicami prve triade je prvo mesto osvojila ekipa Osnovne šole (OŠ) II Murska Sobota (Evrelyn Kovač, Olivera Sapač, Živa Sedonja Ploj), drugo OŠ Puconci (Maša Kulič, Izabela Recek, Ula Cör), tretje OŠ Beltinci (Tjaša Baša, Viktorija Casar, Eva Erjavec). Pri dečkih prve triade je bila najhitrejša ekipa OŠ Franceta Prešerna Črenšovci (Anej Tkalec, Luka Matjašec, Niko Kardinar), sledili sta OŠ II Murska Sobota (Jure Jančar, Rok Rajbar, Leo Klement) in 1. ekipa OŠ III Murska Sobota (Roko Horvat, Žan Zdolšek, Max Ščančar). 

Med dekliškimi ekipami druge triade je slavil AK Pomurje (Lara Osojnik, Mija Trček, Ema Mulec), na drugem mestu je končala ekipa OŠ Beltinci (Sara Pertoci, Neža Šumak, Kaja Erjavec), na tretjem OŠ Puconci (Hana Gjegjek, Kaja Horvat, Karolina Recek). Med deškimi ekipami pa je zmagala OŠ I Murska Sobota (Ahil Gačević, Kleo Vučak, Rok Perkič), na drugo mesto se je uvrstila OŠ Beltinci (Lan Mertuk, Nino Flisar, Rene Antolin), na tretje pa OŠ III Murska Sobota (Lan Slana, Aljaž Farkaš, Hamza Tebiaz). 

Organizatorji 57. Spominskega teka so tudi to leto poskrbeli za udeležence in pripravil lepe praktične nagrade. Z namenom ohranitve tega tradicionalnega dogodka smo poskrbeli, da udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine oziroma je bila udeležba za tekmovalce brezplačna.

 

 

Fotogalerija