Sedmi pokal Murske Sobote v kajak kanuju na mirnih vodah

Na Soboškem jezeru je v petek, 28. julija 2023, Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije in Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pripravil državno tekmovanje v kajakih in kanujih na različnih progah.

Več kot 100 kajakašev in kajakašic iz devetih slovenskih klubov je sodelovalo ter tekmovalo na tekmi slovenskega pokala v šprintu na mirnih vodah. Tekmovanje si je ogledalo okoli 150 obiskovalcev.

Na tekmi so se odlično odrezali tekmovalci domačega kluba Rotoattivo murska Sobota, ki so priborili kar šest prvih mest. Med mladinkami je na 1000 metrov v kajaku zmagala Hana Berdnjak, ki je slovenska reprezentantka. Med dvojicami sta zmagala Rija Pertoci in Arijel Šadl med cicibani je bil najboljši Noah Šadl, tretji je bil Aljoša Sakač. Med cicibani v dvojicah sta zmagala Aljoša Sakač in Noah Šadl v mešanih dvojicah sta bila najhitrejša Rija pertoci in Dorotej Sakač, med mlajšimi deklicami pa je zmagala Ariel Šadl. Rija Pertoci je bila druga.