DRŽAVNO PRVENSTVO V EKIPNEM KROSU 1. 4. 2021

Ob Soboškem jezeru v Murski Soboti je v lepem sončnem vremenu Zavod za kulturo, turizem in šport pomagal pri organizaciji Prvenstva Slovenije v ekipnem krosu. Tekmovanja se je udeležilo 211 atletov iz 25 slovenskih klubov. Domači klub AK Pomurje je zastopalo 20 atletov.

Za prisrčno otvoritev tekmovanja so poskrbeli naši najmlajši športniki iz Atletske šole, ki so pretekli častnih 200 m proge. Častni govorci otvoritvene slovesnosti so bili, podžupan mestne občine Murska Sobota g. Timi Gomboc, podpredsednik Atletske zveze Slovenije g. Lado Mesarič in predsednica kluba AK Pomurje ga. Majda Koren.

Celotno prireditev pa je vodil in povezoval Robert Herga.

Rezultati:

Vse ekipno v moški konkurenci so naši tekmovalci iz AK Pomurja osvojili odlično  3.mesto, v vse ekipno ženski konkurenci pa 5.mesto.

Po kategorijah sta za ekipno uvrstitev štela rezultata dveh najboljših atletov ali atletinj.

- 1.mesto sta v kategoriji pionirjev U14 na 1000m osvojila Jurij Humbel in Rene Bačič.

- 2.mesto sta med pionirkami U12 na 500m osvojili Lara Osojnik in Tija Sušnik.

- 3.mesto sta med člani na 5000m dolgi progi osvojila Jože Lapoši in Matej Šadl.

Na razgibano progo krosa, ki je vodila po travnati površini, produ, peščenem nasipu, s številnimi zavoji, klanjci in ovirami s hlodi in z različnimi razdaljami po kategorijah, se je podalo in tudi uspešno premagalo vseh 20 atletov AK Pomurja.

Tekmovali so še Mija Trček, Ana Frešer, Maša Trček, Lučka Bobič, Luka Sedonja Ploj, Lana Gaber, Leona Zajmi, Maj Bačič, Luka Sagaj, Vid Rančigaj, Samuel Kuhar, Vita Nonkovič, Zoja Zadravec Vidovič in Matjaž Rus. Z borbenimi nastopi so prav vsi pripomogli k ekipnemu uspehu kluba.