OBČAN STRELJA 2022

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodelovanju s Športnim strelskim društvom Murska Sobota v soboto, 3. 12. 2022 organiziral prireditev OBČAN STRELJA.

Prireditev tradicionalno izvajamo vsako leto, namen dogodka pa je predstavitev športnega streljanja vsem občanom MO Murska Sobota.

Vsak, ki je želel, se je lahko tudi to leto pod budnim očesom trenerjev in ostalih članov društva preizkusil v streljanju z zračno puško in zračno pištolo.

Tokratno prireditev je obiskalo 56 občanov, katerim so mlajši člani ŠSD MS z velikim navdušenjem in veseljem predstavili športno strelstvo. Po uvodni predstavitvi so bili poklicani na strelišče kjer so streljanje z zračno puško in pištolo lahko tudi preizkusili, seveda ob upoštevanju strelskih pravil in nadzorom trenerjev športnega streljanja. Da pa bi občutili tudi majhen del vzdušja strelskega tekmovanja je bilo streljanje z zračno puško ovrednoteno z rezultatom, prvi trije so prejeli medalje. Zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še knjigo ZBORNIK Oris zgodovine športne dejavnosti v Murski Soboti, ki je izšel ob 100 obletnici športa v MO Murska Sobota.

Fotogalerija