Otroška mini olimpijada 2022

Tudi v letošnjem šolskem letu so se otroci, ki obiskujejo Vrtec Murska Sobota, udeležili “Mini olimpijade”. Mini olimpijado sta omogočila Olimpijski komite Slovenije ter Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota. Letošnje Mini olimpijade pa so se poleg Vrtca Murska Sobota udeležili tudi otroci iz Vrtca Tišina. Skupaj se je športno udejstvovalo 230 otrok.

Že tradicionalno je mini olimpijada potekala na Atletskem stadionu OŠ I v Murski Soboti. Bilo je kot na pravih olimpijskih igrah: olimpijska himna, olimpijska bakla in olimpijska zastava ter prisega mladih športnikov.

Po slavnostnih nagovorih so se otroci ogreli z gimnastičnimi vajami skupaj s Plesno šolo Zeko in z maskoto Foksi, ki se je udeležil ogrevanja. Otroke smo tako pripravili na preizkus na 12 vadbenih poligonih, ki so jih pripravila športa društva iz Murske Sobote: Judo klub Murska Sobota, DŠR sekcija gimnastika, Košarkarski klub Creativ M. Sobota, NŠ Mura, Teniški klub M. Sobota ZAS Murska Sobota so pripravili atletske izzive. Vseskozi je otroke spodbujal najbolj zagrizen navijač slovenskih športnikov  lisjak Foksi.

Ob koncu olimpijade so bili vsi sodelujoči tudi zmagovalci in vsi otroci so prejeli priznanja o udeležbi na Mini olimpijadi ter mleko s sliko na kateri se nahaja Foksi,  mleko in diplome o udeležbi je prispeval Olimpijski komite Slovenije.

 

Fotogalerija